Страхил Ангелов: Корнелия Нинова управлява БСП като фирма, дните й са преброени (видео)

Според Ангелов БСП не се държи като истинска опозиция

БСП е партия с традиции и не може да се ръководи като фирма, както прави Корнелия Нинова, коментира бившият депутат от БСП Страхил Ангелов в Телевизия Европа. Според него вътрешните брожения в столетницата са много силни и с това управление Нинова няма да запази дълго председателското си място.
Страхил Ангелов заяви, че „Нинова отстрани погледнато изглежда, че ръководи партията като фирма, не може така. Този ще изгоним, този ще назначим… Тази политическа организация е по-стара, с традиции, не е съвсем възможно по този начин. По този начин тя няма да успее да запази председателския си пост. Цялата тази риторика как БСП е алтернатива на ГЕРБ. Това е за да ви забавляват вас зрителите, а по някой път и мен. Това алтернатива ли е?! Да извадим къде е работел на Делян Добрев братовчеда, това какво ме интересува мен. Това важно ли е?!"

Водещ: Това означава ли, че скоро и Корнелия Нинова ще си замине?

Страхил Ангелов: Да, в това съм абсолютно сигурен. Нинова няма още дълго да остане председател на партията.
 
Според Ангелов БСП не се държи като истинска опозиция. Той препоръча на Нинова вместо да прави алтернативен бюджет на държавата, да начертае реална политическа алтернатива.
 
Страхил Ангелов:
„Аз не виждам БСП да е някаква реална опозиция, не виждам БСП с Нинова да предлага каквато и да е алтернатива. Така като ги гледам как се карат в момента и се разправят, могат да бъдат алтернатива сами на себе си. И сега тя е обявила по радиото – който е против мен, значи е с ГЕРБ. Е това може ли?! Който не подскача и не вика ура на г-жа Нинова е от ГЕРБ. Аз не й симпатизирам, но не съм и от ГЕРБ.“