Ц. Цветанов: Изключително некоректен и спекулативен коментар на Нинова!

Не съм бойкотирал заседанието на КСНС, имам служебни задължения

Изключително некоректен и спекулативен е коментарът на уважаваната от мен Корнелия Нинова, че съм бойкотирал заседанието на КСНС. Това написа зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“.

„Държа да подчертая, че напуснах заседанието поради отдавна планиран служебен ангажимент в чужбина. Като председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание участвам в заседание на Съвместната група за парламентарен контрол на дейността на Агенцията на Европейския съюз за сътрудничество в областта на правоприлагането (Европол) днес и утре в Брюксел“, написа Цветанов.

„Важно е да отбележа също, че участвам във форума заедно с народните представители Димитър Лазаров (ГЕРБ), Филип Попов (БСП) и Мустафа Карадайъ (ДПС). Като председател на ПГ на „БСП за България“ г-жа Нинова добре знае това, защото съгласувах с нея като председател на най-голямата опозиционна група в парламента състава на българската делегация. И не на последно място: участието на българските представители във форума беше потвърдено много преди насрочването на датата за КСНС“, пояснява още зам.-председателят на ГЕРБ.