Антон Тодоров подаде оставка като депутат - bulgaria.utre.bg

Антон Тодоров подаде оставка като депутат

09 октомври 2017, 15:08 | Мила Иванова
  • Снимка:
    facebook

Тодоров: Решението е съобразено единствено и само със собственото ми разбиране за носене на политическа отговорност

Депутатът Антон Тодоров си подаде оставката, съобщи самият той в писмо до медиите, изпратено от пресцентъра на ГЕРБ. Публикуваме пълния текст без редакторска намеса:

 

ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПП ГЕРБ
Г-Н БОЙКО БОРИСОВ

ДО
ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА КОМИСИЯ
НА ПП ГЕРБ

ДО
ПП ГЕРБ – СОФИЯ

ПИСМО
от Антон Динев Тодоров,
народен представител от ПП ГЕРБ от 25 МИР-София

Уважаеми г-н Борисов,
Уважаеми членове на ИК на ПП ГЕРБ,
Уважаеми колеги от ГЕРБ-София,

Благодаря на всички за гласуваното доверие и възможността да бъда избран за народен представител от листата на ГЕРБ. В рамките на по-малко от десет дни съм обект на безпрецедентна атака от среди, които никога няма да ми простят разкритията, направени за олигархията, задкулисието и техните командири (визирам действащи политици и бивши служители на тоталитарните служби).
Въпреки убеждението ми, че съм разбран напълно превратно и думите ми в ефира на Нова телевизия бяха изтълкувани абсолютно погрешно, въпреки поднесените от мен публично извинения, атаката не само не спира, но и повлича след себе си авторитета на ГЕРБ, на нашия лидер и цялото ръководство. За това заявявам:

Поднасям още веднъж своите извинения към журналиста Виктор Николаев, към зрителите на Нова телевизия и към всички български медии, които волно или неволно съм засегнал с участието си. Заявявам категорично, че заради моя култ към свободата и онова, за което съм се борил повече от 28 години, че няма да позволя да бъда превърнат в нарицателно за цезура и заплахи. Несвободата на медиите и журналистите в България е нещо, което се свързва с режим, срещу който аз цял живот съм се борил. Изконно правило за мен е, че четвъртата власт е абсолютно независима от останалите. Свободата в медиите за мен е основна ценност, която позволява да бъдат защитавани фактите. Убеден съм, че без свобода няма справедливост, тя е в основата на демократичното общество.
Заради опитите моята реплика да бъде превърната в етикет на партията, от която съм избран, на нейния лидер и милионите хора, гласували за нея, моля да приемете оставката ми като народен представител.
На всички, които ще използват този морален акт, бързам да заявя, че решението е единствено и изцяло мое, съобразено единствено и само със собственото ми разбиране за носене на политическа отговорност. На всички, които ще побързат да спекулират с това мое решение, искам да кажа, че оставам с ГЕРБ и ще продължа да работя за развитието на партията и нейните политики.

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПП ГЕРБ Г-Н БОЙКО БОРИСОВ ДО ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА КОМИСИЯ НА ПП ГЕРБ ДО ПП ГЕРБ – СОФИЯ ПИ...

Публикувахте от Антон Тодоров в 9 октомври 2017 г.


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика