Т. Биков: В БСП има сформирана „морална милиция”

Никои от сигналите за шуробаджанащина в общините така и не са стигнали до прокуратурата

В БСП има сформирана „морална милиция”, като обаче всичките сигнали за шуробаджанащина в общините, за които говорят социалистите, така и не са стигнали до прокуратурата. Това заяви в студиото на бТВ депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Имало и нелепости, направени с цел да се „раздуе” обявената схема – сред споменатите вчера била съученичката на съпругата на бивш депутат от ГЕРБ, която работела в габровската община.

"Въпреки това замесените в скандалите хора щели да подадат оставки", стана ясно от думите на народния представител.

Биков показа какво се случва в Община Брегово, управлявана вече 5 мандата от социалиста Милчо Лалов. Жена му била учителка в детската градина, сватята – леличка, снахата – счетоводител, сватът – шофьор на домашен социален патронаж и катафалка, сестрата на снахата – домакин в център за настаняване от семеен тип, шуреят – охрана. Отново в Брегово работели следните роднини на депутата Цветан Топчиев (БСП): жената – счетоводител в Дома за възрастни хора с умствена изостаналост, синът – в комплексното административно обслужване на общината, братът – главен специалист отбранителна и мобилизационна подготовка, жената на брата – управител на защитено жилище, племенникът – в общински отдел.

„Г-жа Нинова казва за този кмет: Брегово не е просто „червена” крепост. Това е място, което носи силата на идеите, силата на характерите. Прекрасна работа за хората от общината – вероятно тези хора”, иронизира я Биков. По думите му няма как при подобно изброяване да се твърди, че всяко назначение е неправомерно и в такива случаи думата трябва да има прокуратурата.

„Позицията на морален стожер е много тежък кръст – той привлича вниманието към този, който е морален стожер”, подчерта Биков и запита задочно Елена Йончева дали по времето, когато е съжителствала със Сергей Станишев, е получавала за филмите си финансиране от Пловдивския панаир на Георги Гергов от БСП.

Биков припомни и че като енергиен министър Румен Овчаров е назначил в АЕЦ „Козлодуй” Иван Генов, на когото е кум.