Н. Сираков: Няма разминаване между парламентарната група и премиера

Политика

06-10-2017, 09:25

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Т. Дончев: Дигитална икономика с аналогови политици не се прави

Господин Дончев е вицепремиер и не участва в управлението на Габрово

"Вменява се, че семейство Дончеви управляват Габрово, това не е така", каза в ефира на БНТ депутатът от ГЕРБ Николай Сираков.

"Първо господин Дончев е вицепремиер и не участва в управлението на града. Второ - братът на Дончев управлява едно общинско звено, чиято дейност е озеленяване. Садят цвета и поддържат зелените площи в града. Това не е управление на Общината. Това дори не е търговско дружество. Това е дейност към общината, което се извършва от общинско звено. Той е назначен от кмета на Габрово, за неговата длъжност не се изисква конкурс, защото той не е в щата на общината. Назначен е заради неговите качества", коментира той.

Той открои, че каквито и роднински връзки да има в общината в Габрово, Законът за конфликт на интереси е спазен. Те не са в пряка подчиненост.

"Г-жа Мария Недева и нейният съпруг - тя е в избирателните комисии преди г-жа Таня Христова, тя е преди ГЕРБ да съществува като практика под различни форми в избирателните комисии. Съпругът ѝ е юрист на Здравната каса, откакто тя съществува. От къде те да знаят, че тяхната кръщелница Христова в последствие ще стане кмет. Имаме една роднинска връзка, които са брат и сестра. Сестрата е назначена една година преди брата в общината в областта на европейските средства и икономическо развитие. Нейният брат след два пъти проведен конкурс е избран за началник на общинския инспекторат, който тогава беше създаден. Години по-късно става зам.-кмет. Той не е бил член на ГЕРБ", обясни Сираков.

Сираков коментира и родниндките връзки на БСП:  "Член на БСП от години работи като член на общинско предприятие, зам.-председателя на областния съвет на БСП е главен експерт в общината. Мога да изредя още няколко семйства, които са заварени от ГЕРБ при двойното управление - 8 год. мандат на БСП."

"Няма разминаване между парламентарната група и премиера, единни сме", бе категоричен Николай Сираков.