Борисов и Визентини обсъдиха изравняване на заплащането в ЕС - bulgaria.utre.bg

Борисов и Визентини обсъдиха изравняване на заплащането в ЕС

02 октомври 2017, 14:02 | Мила Иванова
  • Снимка:
    Пресцентър МС

По-рано днес, министър-председателят се срещна с ръководството на Американската търговска камара за ЕС

Министър-председателят Бойко Борисов обсъди с генералния секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите Лука Визентини социалните теми по време на Българското председателство на Съвета на ЕС с акцент върху Европейския социален стълб, който се очаква да бъде представен до края на годината. Коментиран беше и въпросът за изравняване на заплащането в различните държави-членки в светлината на директивата за командированите работници.

По-рано днес, министър-председателят Бойко Борисов се срещна с ръководството на Американската търговска камара за Европейския съюз, които са на двудневно посещение в България. Разговорът в Министерския съвет е част от практиката на камарата да инициира срещи в европейските страни, на които предстои да председателстват Съвета на ЕС.
Пред премиера Борисов представителите на търговската камара представиха приоритетите на американския бизнес в Европа и изразиха готовност за сътрудничество. Акцент беше поставен върху единния европейски пазар, трансатлантическите отношения, международната търговия и Брекзит.
Министър-председателят Бойко Борисов изтъкна активната подготовка на страната ни за предстоящото председателство догодина. Специално внимание той обърна на въпроса за европейската перспектива за Западните Балкани. В рамките на разговора акцентира също върху макроикономическите параметри в България и на свой ред приветства сътрудничеството с Американската търговска камара в интерес на инвестиционния климат у нас и отварянето на нови работни места в България.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика