139 души загинаха след земетресение 7.1 по Рихтер в Мексико

Само преди седмици над 90 души загинаха след трус от 8,1 по Рихтер

Най-малко 139 души са загинали при земетресението, което снощи разтърси Мексико с магнитуд 7,1 по Рихтер, предават световните издания.

Най-засегнати са столицата Мексико и щатите Морелос и Пуебла. Епицентърът на труса е бил на 123 км югоизточно от столицата Мексико, на 51 км дълбочина.

Това е второ силно земетресение в страната за последния месец. Само преди седмици над 90 души загинаха след трус от 8,1 по Рихтер.

Земетресение 7,1 разтърси Мексико. Броят на жертвите, които към момента са почти 140, вероятно ще расте. Само в столицата срутените сгради са десетки, сред които и училище. Почти 4 милиона домакинства са останали без електричество в резултат на земния трус. Летището в столицата Мексико е затворено.

Спасителни екипи издирват оцелели сред разрушенията, съобщи президентът на Мексико Енрике Пеня Нието. В спасителните операции се включиха и много граждани.

Кметът на Мексико Мигел Анхел Мансера съобщи, че 44 сгради са силно повредени или разрушени и в някои са избухнали пожари. Това е второ мощно земетресение в страната след труса с магнитуд 8,1 по-рано този месец.