Г. Георгиев: България е готова да бъде приета в Шенген - bulgaria.utre.bg

Г. Георгиев: България е готова да бъде приета в Шенген

18 септември 2017, 09:11 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt.bg/кадър

Икономиката ни през последните 2 години се движи само нагоре

„От години страната ни показва, че е готова да бъде приета в шенгенското пространство“, коментира в интервю за телевизия „Европа“ заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев. По време на годишната си реч на 13 септември председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че България и Румъния са готови да бъдат приети в Шенген и призова това да се случи по-бързо.

Според Георг Георгиев е редно щом изпълняваме ангажиментите си по охрана на външната граница на ЕС, то и да можем да се придвижваме свободно в шенгенското пространство. Като доказателство за готовността ни и добрата работа при охрана на границата, Георгиев посочва, че страната ни получи финансова помощ за това. Това е признак, че България се ползва с доверие, допълва замесник-външният министър.

По отношение на Еврозоната, Георгиев коментира, че икономиката ни през последните 2 години се движи само нагоре, има спад на безработицата и винаги сме спазвали финансовите критерии, затова не би трябвало да имаме проблеми с влизането в чакалнята ѝ.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика