Движение "Да България", Зелените и БСП организират "таен" протест на 11 ти

Тази инициатива много подозрително съвпада и с повдигнатите обвинения за злоупотреби за 21 млн. лв на Иво Прокопиев, Симеон Дянков и Трайчо Трайков

От няколко седмици във форумите, където се изявяват общи  активисти  на "Да България" и Зелените текат информации, че на 11.09 ще се организира голям протест, съобщават от skandal.bg. Във фейсбук са направени и няколко групи, които приканват различни хора да се присъедитят към него. Доста от поканените изразяват възмущение и нежелание, че без тяхно съгласие ги прикрепят, към разни форумни инициативи.
Организаторите явно търсят някаква символика с датата 11 септември. Намерението е са се покаже разрушителната сила на протестите и как те ще бутнат системата. Очаква се към митинга да се прилепят и   структури на БСП и техни младежки организации. Така, че заедно на антиправителствения митинг рамо до рамо ще бъдат "Да България", Зелените, Протестна мрежа, НПО-то Правосъдие за всеки и БСП.
Но тази инициатива много подозрително съвпада и с повдигнатите  обвинения за злоупотреби за 21 млн. лв на Иво Прокопиев, Симеон Дянков и Трайчо Трайков. От поведението на сайтовете Дневник и Медиапул ще се разбере, колко е активно участието на хората около Прокопиев в тази организация. Колкото до участието на Радан Кънев и структури на ДСБ има сведения и че те ще се включат, но не толкоз активно, поради факта, че имат много вътрешни противоречия.
Протестът има за цел освен, както обикновено да плаши Борисов, който всеки път се връзва на този сценарий, но и да клати коалицията с Патриотите. И още, че искат да тестват дали има недоволство срещу кабинета Борисов 3 за организиране на  бъдещи протести по време на Европредседателството.

Източник: skandal.bg