Трафикът през основните ГКПП на страната е интензивен

Общество

04-08-2017, 13:34

Снимка:

АПИ

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Засилен трафик и километрични колони от автомобили на граничните ни пунктове

Поради високите температури е въведено е ограничения за пътуващите през територията на Румъния товарни автомобили с тонаж над 7.5

Според информацията от ГД „Гранична полиция“, днес трафикът през основните ГКПП на страната е интензивен. Най-засилен е потокът за излизане от страната през ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Калотина в двете посоки. На ГКПП Маказа, на изход, има колона от леки автомобили от около 1 км.

На ГКПП Дунав мост Видин, поради оглед на съоръжението от фирмата, отговаряща за техническата му поддръжка, трафикът беше спрян за времето от 09.30 до 11.00 часа.

В ГД „Гранична полиция“ е получена информация от румънските им колеги. В съобщението се посочва, че поради високите температури и промяна на пътните условия, румънските гранични власти въвеждат ограничения за пътуващите през територията на Румъния товарни автомобили с тонаж над 7.5.  Ограничението е въведено за днешния и утрешния ден във времевия отрязък от 12.00 до 20.00 часа.

По останалите пунктове се наблюдава интензивно движение без чакащи автомобили. От ГДГП препоръчват на пътуващите към Гърция да използват пунктовете на Илинден и Златоград с оглед по-бързото им изтегляне.