Песков: Русия е негативно настроена към санкциите на САЩ - bulgaria.utre.bg

Песков: Русия е негативно настроена към санкциите на САЩ

25 юли 2017, 06:51 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    wikimedia commons

Русия счита продължаването на подобна реторика за контрапродуктивно

“Руската федерация е крайно негативно настроена към продължаването на санкционната реторика на САЩ. Считаме я за контрапродуктивна, защото нанася щети не само на двустранните отношения, но и на интересите на трети страни.“ Това заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи РИА Новости, предаде “Фокус“.

“Вече казахме, че се отнасяме крайно негативно към санкционната тема, още повече към новите инициативи, които сега се поставят и в Конгреса, и в Сената. Продължаваме да се отнасяме негативно. Що се отнася до позицията на администрацията във Вашингтон по сакционната проблематика, чухме някои корекции и ще чакаме достатъчно търпеливо, докато тази позиция бъде формулирана ясно“, добави Песков.

Говорителят на Кремъл подчерта, че Русия счита продължаването на подобна реторика за контрапродуктивно и вредно за интересите на двете държави – “Още веднъж повтарям, че считаме продължаването на подобна реторика за контрапродуктивно, за вредно за интересите на нашите две страни, а също и на интересите на други трети страни, с които Русия поддържа отношения“, каза Песков.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Свят