Македонски депутати искат спешно заседание за договора с България - bulgaria.utre.bg

Македонски депутати искат спешно заседание за договора с България

21 юли 2017, 06:00 | Мила Иванова
  • Снимка:
    wikimedia commons

Депутати от коалицията „За по-добра Македония“ ще внесат искане за свикване на извънредно заседание на парламента

Депутати от коалицията „За по-добра Македония“ ще внесат искане за свикване на извънредно заседание на парламента за открито разглеждане на договора за добросъседство с България, съобщи Антонио Милошоски от ВМРО-ДПМНЕ. На пресконференция той подчерта, че парламентът и правителството трябва да отворят открита дискусия за македоно-българското споразумение, за да може обществеността да знае какво ще бъде подписано и колко и каква ще бъде ползата от този текст за София, какви и какви могат да бъдат щетите за Скопие.
Преди няколко дни имаше закрито заседание по настояване на премиера Зоран Заев, който каза, че този договор е все още предварителен текст, в който могат да се нанасят подобрения, заяви Антонио Милошоски. Според него, депутатите от коалицията „За по-добра Македония“ виждат пет съществени слабости, по които този договор ще бъде вреден за интересите на Македония и дават пет препоръки за него.

Днес получихме официално изявление от министъра на външните работи на България Екатерина Захариева, която срещу твърденията на Заев твърди, че текстът е затворен, че нямат намерение да преговарят, че не признават македонския език и че няма такова нещо в договора като македонски народ.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Свят