Цветанов: Аргументите за оставка на Валентин Радев са несъстоятелни

Днес България е в изключително добра международна легитимация

Съвсем нормално е за БСП винаги да искат оставка. Това каза пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по повод поисканата от БСП оставка на вътрешния министър Валентин Радев заради негово изказване в Брюксел, че колкото повече е законно подслушването, толкова е по-добре, предаде Агенция „Фокус”.

„Има интерпретиране на думите на министър Валентин Радев и това е повод на опозицията отново да бъде чута в публичното пространство”, подчерта Цветанов. Той смята аргументите за несъстоятелни, а темата за неоснователна.

Цветанов припомни и времето, когато и той в качеството си на министър на вътрешните работи бе обвиняван в неправомерно подслушване. Сигналът за това отново бе внесен от БСП – тогава от лидера на партията Сергей Станишев. „Всичко бе използвано с единствена цел – политически атаки към основния си политически опонент. Минаха две години и се видя каква е истината. Но все пак може би са постигнали своите цели. От тази гледна точка – това е съвсем нормално за БСП – винаги да искат оставка на всеки един министър и на министър-председател”, обясни Цветанов.

Той смята, че обществото е дало оценката си за тези действия на предсрочните парламентарни избори. „Днес страната ни е в изключително добра международна легитимация. Самият факт, че премиерът Бойко Борисов е в постоянен контакт с европейските лидери, с Анкара – това е допълнителна гаранция за сигурността, за авторитета на България в международен аспект и във вътрешнополитически план. Опозицията няма друг полезен ход, освен да създава напрежение и да генерира такова напрежение”, каза още Цветан Цветанов.