Президентът на Бф по тенис Стефан Цветков участва в заседание на Борда на ITF във Франкфурт

Женева е домакин на финалите на Световната купа по тенис

Борда на директорите на Международната тенис федерация, по време на своето заседание във Франкфурт,  избра Женева за домакин на финалите на Световната купа по тенис. Това ще бъде едно комбинирано събитие за края на сезона, което ще включва финалите на Купа "Дейвис" и "Фед къп" БНП Париба. Това решение е следствие на серия от реформи в тези турнири и е един от основните елементи от стратегията на Международната тенис федерация 2024, които бяха дискутирани и одобрени в предходното заседание на Борда в Париж. Така финалите за Купа "Дейвис" и за "Фед къп" ще се провеждат на едно и също място от 2018 година в период от следващите три години. Женева изпревари при гласуването в ITF други пет града, които внесоха своите кандидатури, сред които Копенхаген (Дания), Маями (САЩ), Истанбул (Турция), Торино (Италия) и Ухан (Китай).

Бяха потвърдени и други промени свързани с мачовете от Купа "Дейвис" и "Фед къп".

- Мачовете от Купа „Дейвис“ ще се играят в два от три тайбрек сета вместо в досегашните три от пет сета. Купа „Дейвис“ ще запази формата си, в който двубоите все още ще се изиграват в рамките на три дни, като срещата на двойки ще е в събота.

- Финалистите от Купа „Дейвис“ и „Фед къп“ ще си гарантират правото да са домакини на първия си мач за следващата година.

- Разходите за страните домакини ще бъдат намалени.

- Когато победителят вече е решен от предишните мачове в серията, тези, които не могат да го променят, няма да бъдат играни

На предстоящия годишен конгрес на Международната тенис федерация в Хо Ши Мин , Виетнам през август 2017 ще бъдат подложени на гласуване пълния пакет с реформи касаещи Купа "Дейвис" и  Фед къп,съобщи БФ Тенис.

Стефан Цветков бе избран за член на Борда на Директорите на Международната тенис федерация през септември 2015 г. и е единственият представител на Балканите в ръководството на световната структура.