Цветанов обсъди европейските перспективи пред България и Балканите

Дебатите за бъдещето на Европа трябва да се водят в непрекъснат диалог с всички европейски граждани

Европейската перспектива пред Западните Балкани и приоритетите на българското председателство на ЕС – това бяха основните, които председателя на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов коментира в Брюксел, съобщи пресцентърът на ГЕРБ.

По време на работна среща със заместник-председателя на ЕНП и председател на Комисията по външни работи в Европейския парламент Дейвид Макалистър двамата обсъдиха и отражението на политическите процеси в България върху ситуацията на Балканите.

Цветанов и Макалистър припомниха и изказването на българския премиер Бойко Борисов на срещата на лидерите миналата седмица, в което той заяви, че стабилността в Югоизточна Европа е свързана в огромна степен с европейската перспектива пред страните от Западните Балкани. "Ето защо темата ще намери основно място сред приоритетите на българското председателство на ЕС следващата година", подчерта Цветанов.

По време на разговора председателят на ПГ на ГЕРБ и шефа на външната комисия в Европарламента обсъдиха и отражението на политическите процеси в България върху ситуацията на Балканите. Дейвид Макалистър отбеляза, че след изборната победа на ГЕРБ и сформирането на правителство от премиера Бойко Борисов, България се възприема като остров на стабилност в региона. "Вашият глас става все по-силен и се чува все по-високо в Европа, ето защо заслужавате поздравления за поредната изборна победа на ГЕРБ", каза още Макалистър пред Цветанов.

В края на срещата заместник-председателят на ЕНП и заместник-председателят на ГЕРБ си припомниха добрите резултати от срещата на кампанийните мениджъри на ЕНП, която се проведе в София. Дейвид Макалистър благодари на Цветанов за силната ангажираност на ГЕРБ към развитието и модернизирането на кампанийния процес на ЕНП.