Борисов: С администраивната тежест в МВР компромис няма да се прави! (видео)

Административните тежести в МВР са концентрирани в КАТ и в издаването на паспорти

Усещането на хората за работата на полицията е това да си извадиш някакъв документ. Министърът и гл. секретар правят одит в момента и ще оправим нещата. Компромиси няма да се правят. Това заяви премиерът Бойко Борисов след проведено национално съвещание на ръководството на МВР, на което присъства и главният прокурор Сотир Цацаров. „С тази административна тежест , компромис няма да се прави. Искам всеки ден директорите да отиват на едно гише доброволно, във време, когато не ги очакват. В кафетата около КАТ е пълно с лобисти, с посредници“, твърди премиерът и препоръча директорите да си вършат работата.

„Винаги има още какво да се желае. За съжаление много работа се свършва, но усещането на работата на полицията е като отидеш да си извадиш някакъв документ. Това, което констатираха проверките, не знам как е допуснато. Ще ги оправим нещата. Там беше кристален израз на безхаберие. 90 тона алуминиеви табели стоят. МВР има 700 души изчислителен център. От къде на къде държавното електронно обслужване се занимава да ви прави връзката с прокурора и останалите дирекции. Друга дирекция 1300 души управлява собствеността. Тормозите гражданите зверски. Лична карта с акт за раждане. Защо ви е този акт за раждане? С по един документ да съхраним, 26 млн. часа харчат хората да се редят по опашка“, заяви Борисов.

„Битовата престъпност – назначаваме хора така, както сме поели ангажимент“, заяви Борисов и изчисли, че има средства за бензин, няма смени в ръководните структури на МВР и има условия да се справят с битовата престъпност. Битката с контрабандата с усилията на ДАНС, на митниците, на прокуратурата, на данъчните борбата дава резултат. И тук имаме да желаем повече. В момента контрабандата на цигари е около 8 процента, трябва да стигне 5%, подчерта той.

За да подкрепим още повече усилията на МВР в борбата с битовата престъпност, преустановяваме системата с лимитите за гориво на полицейските патрули в страната. Ако не бяхме платили разходите по провалени проекти като "Белене", още тази година щяхме да отделим за службите за сигурност стотици милиони.

Публикувахте от Бойко Борисов в 26 юни 2017 г.