Борисов: Затваряне на границите на ЕС, каквото и да ни струва (видео)

За мен най-прагматичното решение на тема отбрана е колективно членство на ЕС в НАТО.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е за пълно затваряне на границите на ЕС. „Орбан направи преди няколко дни силно изказване и подчерта, че споразумението с Турция ни дава много предимства. Затварянето на границите на ЕС плътно, каквито и усилия да ни струва, ще е пъти по-евтино от това, което в последствие може да се случи в Европа. Това, което преди се приемаше като ерес – зоните за сигурност да се изтеглят извън ЕС, дори да плащаме, ще е в много пъти по-малко отколкото, ако е на територията на Европа с целия ужас, който видях в Брюксел – навсякъде армии, бронирани камиони, картечници в сърцето на Европа”, каза премиерът, преди среща на върха на Съвета на Европа.

„Всички ме поздравяват за представянето на Мария Габриел. Какво мислят от БСП си е тяхна работа“, това каза преди началото на съвета Борисов. „За мен най-прагматичното решение на тема отбрана е колективно членство на ЕС в НАТО. Тогава ще може да преценим на кой какво му трябва за отбарана. Кой има нужда от кораби, кой от самолети, кой от сухопътна техника. Така ще излезе в пъти по-евтино. Само в България трябва да излеем милиарди за ново въоръжение. Искаме да увеличим доходите, но няма как да стане и двете неща едновремнно. Или едното, или другото“, коменитра Борисов идеята за бъдещ европейски фонд за отбрана.

„Нито един развод не е хубав“, завърши Борисов, отговаряйки на въпрос за преговорите за Брекзит. „Туск каза една много хубава дума, че и той мечтае. Колкото повече идва Брекзита, за жалост и през нашето председателство ще се говори най-много, искаше ми се да не се случва. Вече много време говорим за това, но никой не си го представя. Това може да има много големи последствия не само за ЕС, но и за Великобритания”, коментира премиерът.

За мен най-прагматичното решение на тема отбрана е колективно членство на ЕС в NATO.

Публикувахте от Бойко Борисов в 22 юни 2017 г.