Нено Димов: Чистотата на въздуха ще е основен приоритет през тази година - bulgaria.utre.bg

Нено Димов: Чистотата на въздуха ще е основен приоритет през тази година

06 юни 2017, 09:20 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt.bg/кадър

Ще настояваме за строг контрол върху пунктовете за технически преглед

Строг контрол за чистотата на морската вода това лято предвижда екоминистерството. Масираните проверки са започнали от 1 юни. Това каза в ефира на БНТ министърът на околната среда и водите Нено Димов. От септември ще започват ремонти на пречиствателните станции по в Златни пясъци, Китен и Приморско и Св. Константин и Елена.

Министърът каза още, че основен приоритет на министерството тази година е чистотата на атмосферния въздух като за автомобилния парк до 10 дни ще има работна група, в която ще поканят и Сдружението на общините. "Вероятно с Министерството на вътрешните работи и на транспорта ще ги подпомогнем със закупуването на уреди, които да могат да мерят и при първа регистрация, което в момента е проблем, а и инцидентно да правят контрол по движението, защото техническият контрол е този, който трябва да спира колите, които не отговарят", поясни Димов.

Той заяви, че от МОСВ ще настояват за строг контрол върху пунктовете за технически преглед.

"Натам ще бъдат насочени усилията - през икономически механизми към намаляването, да не кажа към спирането на внос на коли над определена възраст и неотговарящи на определени евростандарти. За да може това да се случи трябва най-вече Министерството на финансите да бъде в тази група, която ще го реши. Добре е да има стимули. Въпросът е дали ние имаме възможност", заключи министърът.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика