Георг Георгиев: МВнР няма нови данни за пострадали българи - bulgaria.utre.bg

Георг Георгиев: МВнР няма нови данни за пострадали българи

06 юни 2017, 09:02 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    nova.bg/ кадър

Хората трябва да са внимателни, независимо къде се намират

Състоянието на българина, пострадал от терора в Лондон, е стабилно. Животът му е извън опасност. Това заяви в ефира на Нова Телевизия зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев. Той добави, че българският посланик е посетил лечебното заведение, където е настанен и е заявил своята готовност да се срещне се него, когато състоянието му позволява това. Става въпрос за мъж на средна възраст, но от МВнР не дават повече информация за самоличността му на този етап.

На въпрос дали има информация за други пострадали българи, Георгиев заяви, че няма такива данни. „Няма точка по света, която да е сигурна. Срещу нас стои един враг, който няма образ. Ние не може да го разпознаем, дори да го срещнем на улицата. Към настоящия момент нямаме информация за конкретно нападение, което да бъде инициирано на територията на България. Нашите служби работят в постоянен контакт както помежду си, така и с чуждестранните партньори, за да се гарантира максималната безопасност на българските граждани”, коментира още зам.-външният министър.

Той призова хората да са внимателни независимо къде се намират. Ако може да избягват публични места, където има струпвания на много хора. Да избягват пикови часове около спирки и места, където има голям поток от хора.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика