Радев: Водачите да внимават с пътните знаци, а не да се оглеждат има ли полицаи

Политика

02-06-2017, 12:31

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

ГЕРБ премахва знаците, предупреждаващи за контрол на пътните органи

От ръководство на МВР също твърдят, че е по-добре знаците за камери на пътя да бъдат премахнати и така ще бъде заложено в промените в Закона за движението по пътищата

По-добре е знаците, които предупреждават за камери по пътищата, да бъдат премахнати, коментира министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред журналисти в парламента. Той цитира мнението на експерти, според които поставянето на знаците е било грешка. Те сравняват двата периода - когато е имало знаци и когато не е имало, и казват, че е по-добре да няма, посочи Радев.

"Такова ни е обществото, още има нужда от изненади, вероятно", коментира вътрешният министър. От професионалното ръководство на МВР също твърдят, че е по-добре знаците за камери на пътя да бъдат премахнати и така ще бъде заложено в промените в Закона за движението по пътищата, добави Радев.

Той посъветва водачите да внимават с пътните знаци, а не да се оглеждат има ли полицаи или няма.

По-рано днес от ГЕРБ внесоха в парламента промени в Закона за движението по пътищата, с които се предлага да бъдат премахнати знаците, които предупреждават за контрол на пътните органи в съответния участък.

Вътрешният министър Валентин Радев беше помолен да коментира твърденията на Елена Йончева от "БСП за България" за корупционна схема при строителството на 21 км от възпрепятстващото съоръжение на границата между река Тунджа и река Марица, където оградата вместо двуредова била едноредова. Който твърди за корупционни схеми, да отнесе въпроса в прокуратурата, каза той. По думите му за строителството на оградата са отговорни областните управители - те възлагат, те приемат, спецификациите са техни.

Радев посочи, че има идея лично да провери цялата ограда. Искам да отида да видя границата и как работи това възпрепятстващо съоръжение, уточни вътрешният министър.