Патриарх Неофит ще отслужи празничен молебен за 24 май

В Националния исторически музей президентът Румен Радев ще бъде домакин на традиционния прием по случай Деня на славянската просвета и култура и на славянската писменост

По повод на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - един от най-светлите български празници, българският патриарх Неофит ще отслужи празничния молебен за 24 май - Деня на българската писменост, духовна просвета и култура в катедралния храм "Св. Александър Невски". Литургията ще започне в 10:00 ч.

Президентът Румен Радев ще вземе участие в честванията в столицата по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май. Държавният глава ще се включи в традиционното празнично шествие за 24 май до паметника на светите братя Кирил и Методий. Към празничното шествие ще се присъединят и председателят на Народното събрание Димитър Главчев и народни представители

Пред Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ президентът Румен Радев ще присъства на тържествения водосвет за 24 май и ще произнесе слово.

От 18.30 ч. в Националния исторически музей в столицата президентът Румен Радев ще бъде домакин на традиционния прием по случай Деня на славянската просвета и култура и на славянската писменост.