Е. Захариева осъди терористичния акт в Манчестър

Поднасям дълбоките си съболезнования на всички жертви на терористичното нападение

Осъждам категорично подбудителите, организаторите и извършителите на терористичния акт в английския град Манчестър. Това заяви в социалната мрежа Facebook министърът на външните работи Екатерина Захариева за атентата късно снощи в Манчестър.

"За мен е недопустимо да бъде използвана каквато и да е форма на насилие, като инструмент за постигане на политически, икономически или идеологически цели. Съдействаме на британските власти с необходимата им информация за разкриването на извършителите и наказването на виновниците", заяви Захариева.

Външният министър добави, че към момента няма данни за пострадали българи в посолството ни в Лондон. "Продължаваме да работим активно с нашите граждани и властите на Острова чрез щаба за извънредни ситуации, задействан в мисията ни", добави тя.

"Поднасям дълбоките си съболезнования на всички жертви на терористичното нападение, както и на техните близки. Скърбя заедно с британския народ и вярвам, че терористите ще получат справедливост, за да получат и душите на жертвите покой", заключи Екатерина Захариева.