Ева Майдел е патрон на най-голямата стажантска инициатива „Оставаме в България”

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел е патрон на най-голямата стажантска инициатива в България „Оставаме в България” на Съвета на жените в бизнеса за трета поредна година

„Щастлива съм, че за трета поредна година имам удоволствието да подкрепя младите хора, инвестиращи в бъдещето си и към компаниите, носители на отговорната бизнес култура. Вярвам, че стажантската инициатива е чудесна възможност да потърсим заедно смисъла и дефиницията на успеха и реализацията днес. Времето, в което живеем ни предизвиква да мислим открито и комплексно за условията за успех, а възможностите за развитие са много повече от пречките”. Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел в четвъртък, 18 май 2017 г., в рамките на церемонията, даваща старт на третото издание на най-голямата стажантска инициатива в България - „Оставаме в България” на Съвета на жените в бизнеса в България.

Ева Майдел е патрон на инициативата, насочена към най-младите бъдещи професионалисти, която дава шанс на младежи да докажат своите качества и възможности, да навлязат в света на бизнеса и да получат възможности за развитие, подходяща среда и стимул за реализация в България. Предизвикателството тази година е на тема „Портрет на успелия човек, когото познавам”. Сред наградите в конкурса са посещения компаниите-членове на Съвета, кариерно консултиране от водещи HR мениджъри, ваучери и други, а отличеният с първа награда ще получи покана от патрона на инициативата Ева Майдел за посещение и стаж в Европейския парламент в Брюксел.

„България има огромен потенциал да се превърне в регионален лидер на новия тип икономика – тази на технологиите, иновациите, предприемачеството и високите постижения. Щастлива съм, че именно инициативи като стажантската програма на Съвета на жените в бизнеса, са големите стъпки, които правим в тази посока. Резултатите от стажантската програма са показателни за това, че ценностите и мисията на инициативата следва да формират общественото ни отношение към успешната реализация“, коментира още българският евродепутат. Крайният срок за кандидатстване в конкурса е 15 август 2017 г., като кандидатите могат да изпращат своите креативни творби на womeninbuseiness.com.