Ева Майдел: От 2018 г.пада още една бариера пред българските потребители - bulgaria.utre.bg

Ева Майдел: От 2018 г.пада още една бариера пред българските потребители

18 май 2017, 09:52 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    Пресцентър ГЕРБ

Радвам се, че имах възможност да защитя интереса на българските и европейските потребители

Спазих обещанието си пред българските потребители - от 2018-а година ще падне още една онлайн бариера пред тях. Само след няколко месеца ще ползваме абонаментите си за онлайн книги, музика, филми, спортни предавания и др., където и да пътуваме в ЕС. Това каза заяви българският евродепутат Ева Майдел от ГЕРБ/ЕНП при гласуването на законодателния акт в Страсбург, съобщи пресцентърът на ГЕРБ. Тя заяви, че това е категорична победа за потребителите.

По настоящем достъпът на европейските граждани до легално закупени онлайн услуги, като „Амазон“, „Спотифай“, „Нетфликс“ и др., често бива прекъсван при пътуване в рамките на ЕС под претекста, че каталогът от съдържание не е достъпен за дадената територия.

„Това е в разрез с принципа за свободното движение на хора и услуги във вътрешния пазар. Радвам се, че имах възможност, като докладчик по Регламента от групата на ЕНП в Комисията по вътрешен пазар, да защитя интереса на българските и европейските потребители”, заяви Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП.

Регламентът за трансграничната преносимост на услугите за онлайн съдържание, приет днес, 18 май 2017 в Страсбург, е част от Стратегията за единен цифров пазар на Европейската комисия, която има за цел да насърчи иновациите в дигиталния сектор, да улесни малкия и среден бизнес и да създаде благоприятна среда за развитие на стартиращи компании в Европа.

Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП работи по предложенията на Еврокомисията за дигитализация на индустриите, облачни услуги, защита на данни, авторско право, дигитално съдържание, електронно управление и др.

Българският евродепутат е и посланик на инициативата на ЕК за насърчаване на дигиталните умения необходими за икономиката на 21-и век - „e-Skills for Jobs“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика