Красимир Янков: Ръководството на Нинова няма да издържи 4 години

Политика

16-05-2017, 08:29

Снимка:

btv.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Янков: Нинова ме отстрани от ръководството на БСП по лични мотиви

Тя отстранява разпознаваемите членове на „червеното” ръководство за да се освобождава от зависимости

Не мисля, че ръководството на Корнелия Нинова в БСП ще издържи 4 години. Един ръководител трябва да обединява, а не да разделя. Това заяви в ефира на bTV бившият организационен секретар на партията Красимир Янков, който беше отстранен от Изпълнителното бюро на пленум през уикенда.

„Мотивите ѝ са лични. Това беше един разговор между мен и Корнелия Нинова, все пак някакви аргументи трябва да изложи пред мен, 1 година работихме заедно, минахме една кампания – президентските избори и още една – парламентарните избори. Само лични причини – аз знам и тя знае. Отношението е едностранно, аз нямам личен конфликт с Корнелия Нинова”, обясни Янков.

Според него вероятно тя смята, че като отстранява някои от разпознаваемите членове на „червеното” ръководство се освобождава от зависимости. Депутатът посочи, че преди година я е подкрепил, защото и сам като кандидат за председател е настоявал за промяна вътре в БСП.

„За съжаление, общото усещане е, че няма да се чува различното мнение от това на Корнелия Нинова в Изпълнителното бюро”, сподели Янков.

По темата за "ЦУМ-гейт” той беше категоричен, че БСП не трябва да се превръща в трибунал.