Янков: Нинова ме отстрани от ръководството на БСП по лични мотиви

Красимир Янков е един от тези, които ще останат само депутати

Не може да се къса връзката между парламентарната гупа и ръководството на БСП. Това обяви  депутатът от левицата Красимир Янков в Телевизия Европа. Изявлението му идва малко преди да започне пленумът на партията, на който вече е взето решение тези, които са депутати да бъдат отстранени от ръководството на БСП, за да не съвместяват двете длъжности.

Красимир Янков е един от тези, които ще останат само депутати. Въпреки това ще има и хора, които ще бъдат едновременно и в ръководството на партията и в парламента. По думие на Янков мотивите на Корнелия Нинова за неговото остраняване са лични.


Красимир Янков: "Не може да се къса връзката между парламентарната гупа и ръководството на БСП, защото политиките на партията се вземат от ръководството на партията като решения, определят се и те се изпълняват от парламентарната група с вземане на отношение по дебат и гласуване. Сега очакваме на това заседание на Националния съвет, по искане на председателя на партията Корнелия Нинова, де се направят промени в оперативното ръководство в Изпълнителното бюро. За изненада на всички Корнелия Нинова не уплътни ръководството. Освен зам.-председател в лицато на Стефан Данаилов, структурата с която механизмът на ръководене на партията през ресорни зам.-председатели, секретари, не беше уплътнено. Проведеният ми разговор с Корнелия Нинова показва, че тя ще предложи аз да не бъда част от изпълнителното бюро и мотивите й са лични. Ще коментирам след заседанието на Националния съвет, защото аз искам да чуя мнението и на членовете, и на тези, с които съм работил".