Лудогорец иска да счупи рекорд на Левски

На дневен ред е гонене на дубъл от "орлите"

Лудогорец се прицели в нов рекорд. Става въпрос за постижението от 23 години, държащо се от Левски. Става въпрос за постижението на "сините" от сезон 1993/1994, когато грабнаха титлата със 17 точки аванс пред втория в класирането ЦСКА, пише "Труд".

И до днес това е най-категорично спечелената шампионска титла. Рекорд, който Лудогорец е на път да подобри. В момента тимът от Разград води убедително с 16 точки пред втория ЦСКА. До края на шампионата остават 5 кръга, в които преднината може да бъде увеличена, а рекордът подобрен.

Второто най-добро постижение се държи от ЦСКА. През 2007/2008 "червените" триумфираха с 16 точки пред "сините". По всичко личи обаче, че "орлите" ще насочат вниманието си към финала в турнира за Купата на България, а постижението на "сините" остава на заден план.

"Следващата ни цел е да направим дубъл на 24 май", обяви треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев.

От Разград дават индикации, че в оставащите срещи от първенството ще дадат шанс на играчите, които са взели по-малко участие през сезона.

До края на шампионата на Лудогорец предстоят гостувания на Дунав, Левски и Черно море, както и домакинства на ЦСКА и Локомотив (Пд). Финалът за купата е срещу Ботев (Пд).