Игор Пластун: В Лудогорец се чувствам спокойно

Тук футболът е доста по-атакуващ

Защитникът на Лудогорец Игор Пластун, направи любопитен коментар за престоя си в състава на разградчани, както и за наличието на чужденците в тима.

"Играх достатъчно в Украйна. Дойде моментът да премина в чужбина. Точно тогава дойде и предложението на Лудогорец, което напълно ме устройваше. Бях наясно, че ще трябва да играя в първенство, по-добро от украинското, и в отбор, който гони високи цели. Близо 10 месеца съм тук, мисля, че съм преминал периода на адаптация. Взех правилното решение за този етап от кариерата си", заяви Пластун пред колегите от Диема спорт.

"Харесва ми животът в Разград. Имам хубав дом, а и природата е чудесна. В Украйна живеех в голям град като Киев. Тук е по-малък град, но това си има и плюсове - всичко е спокойно, което ми допада. Отразява се добре и на семейството ми. В крайна сметка съм тук, за да играя футбол и това ми помага. В Украйна играех за отбор без големи амбиции. Там играехме различен футбол от този, който се практикува в Лудогорец. Амбициите на клуба бяха други. Тук футболът е доста по-атакуващ, има и тактика. Като цяло двете първенства са на едно ниво. Както в Украйна, така и в България има много чужденци. Бих казал така - когато в даден тим има един бразилец, нещата са добре. Когато са двама обаче, не е толкова добре. Трима и повече - означава катастрофа. Сега в Лудогорец има десетима бразилци и нямам проблем с нито един тях. Харесвам философията им, играят красив футбол. Всички бразилци в Лудогорец са на високо ниво, отговарят на критериите в клуба за добри играчи", заяви още защитникът.