Таяни: Предизвикателството пред Макрон ще е стабилизацията на Франция - bulgaria.utre.bg

Таяни: Предизвикателството пред Макрон ще е стабилизацията на Франция

08 май 2017, 15:56 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    twitter.com

Председателят на ЕП вече е поканил Макрон да направи обръщение пред Европарламента

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни каза днес, че според него главното предизвикателство за избрания за президент на Франция Еманюел Макрон е необходимостта от политическа стабилизация на страната, предаде ТАСС, цитира БТА. "Макрон се оказа изправен пред предизвикателство - той трябва да стабилизира Франция. Скоро предстоят избори за Национално събрание и спечелването на проевропейско мнозинство има огромно значение", каза Таяни в интервю за германската медийна група "Функе".

По думите му движението на Макрон "Напред" трябва да намери допирни точки с класически партии във Франция, най-вече десноцентристката "Републиканците". Според него важно е избраният президент на Франция да подобри сътрудничеството с германската канцлерка Ангела Меркел. "Ангела Меркел е важен лидер в Европа. Сътрудничеството на Макрон с Меркел ще има много голямо значение", заяви Таяни.

"В процеса трябва да бъдат включени Италия и Испания. След Брекзит тези страни са извънредно важни, когато става дума за стабилността и по-доброто бъдеще на Европа", каза той.

Таяни заяви, че вече е поканил Макрон да направи обръщение пред ЕП. Според него това може да стане през юни. По думите му победата на Макрон е "началото на края" за десните политически сили.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Свят