Съпругата на Макрон иска роля в правителството му

Центристът се влюбил в Бриджит Троньо на едва 15 години, когато тя му била учителка по драма

Съпругата на Еманюел Макрон Бриджит Троньо, която му е и бивша учителка, иска да има ключова роля в бъдещето му правителство, съобщават от Daily Mail. 64-годишната Троньо иска да има активна роля в образованието.

"Основният интерес на Бриджит е образователната реформа, тя иска да се фокусира върху работа с деца с увреждания, не иска да взема участие в политиката", заяви пред изданието Кандис Неделе, съавтор на биографията на двойката. Когато Макрон е бил финансов министър, съпругата му е била единствения човек с достъп до личните му записки. В момента тя поправя речите и изявленията му.

Въпреки, че иска ключова роля в правителството, съпругата на Еманюел Макрон няма да получава възнаграждение. Смята се, че това действие е с цел Макрон да се отдалечи от скандали като този на Франсоа Фийон и съпругата му. Фийон попадна под прицел, когато френски вестник съобщи, че е платил на съпругата си да свърши работа, която тя така и не е направила.

Двойката се запознава, когато младият Макрон участва в игра на Троньо.

Когато бил едва на 17 центристът заявил на бъдещата си съпруга, че каквото и да прави в бъдеще, той се ще омъжи за нея.

В началото на отношенията между учител и ученик, родителите на Еманюел Макрон не били доволни от слуховете за сина им и Троньо. "Казах си, че е временно и ще мине", споделил бащата на Макрон на журналиста Ане Фулда. Когато Макрон не искал да прекрати отношенията си с бъдещата си съпруга, майка му сама отишла при Бриджит и ѝ казала да прекратят отношенията си или поне да изчакат, докато младежът не навърши 18.

Когато Макрон навършил 18, родителите му вече се отказали от опитите си да прекратят отношенията с учителката му, след множество провалени опити.

Едва 21 месеца след първия ѝ развод, Бриджит отново се омъжила, този път тя на 54, а съпругът ѝ - на 29. След сватбата през 2007 г. двойката се премести да живее в Париж.

След кариера като банкер и финансов министър, едва миналата година Макрон изненадващо заявил, че иска да се кандидатира за президент.