Завърши треньорския курс ITF LEVEL 2

Събитието се състоя от 1 до 4 май

От 1 до 4 май на Националния тенис център се проведе последния пети модул от курса за треньори на напреднали играчи – ITF Level 2. В него основната тема бе „Ментална подготовка” с основен лектор холандеца Франк ван Фраенховен, ръководител на холандската система за треньорско обучение в последните 30 години.

Обучението се провежда у нас за първи път от 7 години насам и бе съставено от пет модула. Досега страната ни два пъти е била домакин на подобен род курс (през 2004 г. в Созопол и през 2009 г. в Пловдив), но тогава той се осъществяваше по старата система, по която целият курс бе в рамките на 12 дни. Новият метод осигурява на участниците по-устойчива формула за трайно добавяне на нови знания и умения, съобщи БФ Тенис.

Първият модул, озаглавен "Планиране и анализ", се проведе в края на миналата година, а специално за курса в България пристигна Алеш Филипчич, един от най-именитите лектори на ITF, с над 10-годишен опит и преподавател в университета в Любляна (Словения).

Втората тема бе „Техника” с основен лектор г-н Хрвое Змаич, отговорник "Развитие" за европейския регион на ITF/Tennis Europe.

Третият модул „Тактика” бе воден съвместно от Алеш Филипчич и Хрвое Змаич.

Четвъртата част „Физическа подготовка” бе презентирана от водещия специалист в областта на физическата подготовка Алекс Куелар от испанската тенис-академия „Лозано-Алтур”.

В курса участваха 13 треньора, които при успешно завършване ще получат дипломи за треньор на „ITF LEVEL 2”.

Освен лекторите в курса участваха още 10 наблюдатели.