Победи за българите в Мароко и Италия

Гергана Топалова се наложи над Емили Шварте от Германия

Нови три победи постигнаха българите на тенис турнира в Казабланка (Мароко). Надпреварата е за юноши и девойки до 18 години и е от първа категория на ITF, съобщи БФ Тенис.

Във втория кръг при юношите Симон-Антъни Иванов победи № 13 в схемата Макс Стюард (Великобритания) с 6:2, 4:6, 6:2. Това е четвърта победа на българина, който започна турнира от квалификациите. На 1/8 финал Иванов ще играе срещу водача в схемата Алексей Попирин (Австралия).

Адриан Андреев също се продължава напред след победа с 7:5, 6:3 над №6 Алексей Захаров (Русия). На 1/8 финал Андреев ще срещне №9 Мохамед Али Белалуна (Тунис).

При девойките Гергана Топалова започна направо от втория кръг и разгроми с 6:1, 6:1 германката Емили Шварте. В третия кръг поставената под №6 Топалова ще играе срещу рускинята Зозия Кардава.

Леонид Шейнгезихт се класира на третия кръг на турнира в Салсомаджоре Терме (Италия). Поставеният под № 8 българин се наложи над Юсуф Хнамис (Египет) с 6:4, 6:1. Надпреварата е за юноши и девойки до 18 години и е от втора категория на ITF.