Таяни: Правата на гражданите от ЕС, живеещи във Великобритания трябва да се гарантирани

Председателят на ЕП се срещна днес с Мей, за да обсъдят целите на евродепутатите в преговорите, които се очаква да започнат след предсрочните избори във Великобритания

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни и британският премиер Тереза Мей са единодушни, че правата на гражданите от ЕС, живеещи в Обединеното кралство, трябва да се гарантират възможно най-бързо в преговорите за Брекзит, заяви Таяни, цитиран от Асошиейтед прес.
Председателят на ЕП се срещна днес с Мей в резиденцията й на "Даунинг стрийт" 10, за да обсъдят целите на евродепутатите в преговорите, които се очаква да започнат след предсрочните избори във Великобритания на 8 юни.
Каквото и споразумение да се постигне между Лондон и 27-те страни от ЕС, то ще трябва да бъде одобрено от Европарламента.
Искаме да гарантираме правата на гражданите - на европейските граждани, живеещи в Обединеното кралство и на британските граждани, живеещи в ЕС. Това е най-важното послание, каза Таяни след срещата с Мей. "Това беше добро начало. Сега трябва да пристъпим към изпълнение", добави той.