Даниел Пеев и Петър Дочев след първия сблъсък за титлата

Серията е дълга, Нефтохимик е корав отбор

Монтана надигра Нефтохимик 2010 (Бургас) с 3:2 (29:27, 23:25, 25:22, 23:25, 15:12) в първия  мач  между двата тима от финалния плейоф в Суперлигата, който се игра в зала “Младост” в Монтана. С това домакините поведоха на бургазлии с 1:0 успеха в серията, в която се играе до три победи от пет мача. Вторият мач е днес от 18:30 отново в Монтана,съобщи БФ Волейбол.

"Това е само една победа. Аз се радвам, че се получи точно такъв мач, на моменти дори стояхме по-добре игрово. Момчетата се справиха добре тактически, обрахме големия брой пуснати топки", заяви треньорът на Монтана Даниел Пеев.

"Серията е дълга, Нефтохимик е корав отбор, показа силните си страни. Разбира се, винаги е добре, когато спечелиш такъв дълъг двубой. Когато загубиш подобен мач, умората се приема по-тежко. Дано само няма травми".

"Това е финал и всеки мач е важен. Щастливи сме, че играем точно на този финал срещу толкова силен отбор и ще се радваме на всяка една минута на игрището", завърши Даниел Пеев.

От своя страна треньорът на Нефтохимик 2010 Петър Дочев, коментира, че състезателите му са допуснали много грешки от сервис, което е повлияло за развоя на мача:

"Началният удар ни донесе много брак. А когато от него имаме толкова брак, няма как да стигаме до много точки. Със сигурност, ако променим това съотношение на грешки и вкарани сервиси, мачът щеше да се развие по различен начин", заяви Дочев.

"В първата част имахме два геймбола, които не реализирахме. Ако тогава се бяха получили нещата, мачът щеше да се развие по съвсем различен начин, но има време, серията е дълга", допълни още треньорът

 "Не бих казал, че Монтана ни изненада, абсолютно очаквано ниво и игра. Смятам, че повечето неща опираха до нашата игра, отколкото на това, какво са направили те.  Хубаво е, че стигнахме до тук с един хубав баланс от победи, но в една финална серия никога не можеш да се надяваш на победа в три срещи", завърши Дочев.