Петър Дочев: Нефтохимик 2010 трябва да задържи нивото си

Нужно е да запазим това, което постигнахме

"Хубавото е, че наистина направихме един спектакъл. Мисля, че именно това е идеята на един такъв мач за Суперкупа, който е първи по рода си в българския волейбол и съм щастлив, че успяхме да го спечелим", коментира след двубоя за Суперупа "Сами-М", пред сайта на БФВолейбол volleyball.bg, треньорът на победителите от "Нефтохимик 2010" (Бургас) Петър Дочев.  
 
Бургазлии надиграха шампиона "Добруджа 07" (Добрич) с 3:2 (25:23, 20:25, 32:34, 25:15, 15:12) в луд мач, който продължи близо 3 часа в зала "Васил Левски" в Пазарджик.
 
"Нефтохимик" трябва да задържи това, което е постигнал или да надгради това, което е направил. Мисля, че е достатъчно сериозен клуб с традиции, за да си мисли, че едно избухване е достатъчно като цяло за развитието на клуба. Така че колкото и да е тежко ние трябва поне да задържим това, което постигнахме през миналия сезон, а именно да сме на върха в класирането", добави специалистът.
 
Клубът от Бургас започва Суперлигата с гостуване на ЦСКА. Срещата в столичната зала "Васил Симов" е в сряда от 18:30 ч.  
 
"Очаквам много тежък двубой. Първо от гледна точка на това, че ЦСКА направиха един много сериозен отбор тази година. Една прилична селекция, която им позволява да бъдат фактор. Клуб с традиции и история, и през годините без значение в каква формация са били, винаги са се борили и винаги са били биткаджий. Така че наистина резултат не искам да предвиждам, но очаквам един много тежък мач", завърши Петър Дочев.