Пламен Марков: През 1982 ЦСКА бе равностоен на големите европейски отбори - bulgaria.utre.bg

Пламен Марков: През 1982 ЦСКА бе равностоен на големите европейски отбори

07 април 2017, 18:00 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    btv

    Пламен Марков: През 1982 ЦСКА бе равностоен на големите европейски отбори

Щяхме да сме близо до финал за КЕШ, ако бяхме били Байерн с 3:0

Пламен Марков също си спомни за паметния двубой на ЦСКА срещу Байерн (Мюнхен), който се играе преди 35 години. Той не участва в срещата заради тежка контузия, но това не му е попречило да изпита невероятните емоции около мача, който ЦСКА печели с 4:3. Марков говори пред сайта на "армейците".

"Връщате ме в едни от най-славните години в развитието на нашия клуб. Водехме с 3:0 до 18-ата минута на гранд като Байерн (Мюнхен). Стадион "Васил Левски" бе препълнен от фенове на футбола. Брайтнер, който бе един от най-значимите играчи на германците, поиска смяна, защото и той не бе очаквал подобно развитие. Жалко, че си спомняме за един такъв момент, който е бил в далечното минало.

Точно тази година се чувствахме като равен с равен с големите отбори. Бяхме натрупали опит, а преди това отстранихме Ливърпул. Въпреки всичко не сме предполагали, че може да водим на Байерн с 3:0 след само 18 минути. Малко повече опит и вяра не ни достигнаха, за да достигнем финал. Ако бяхме победили с 3:0 щяхме да сме много близо до голямата крачка".
Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Спорт