Пламен Марков: ЦСКА върви в прогресия

Ситуацията в клуба е много по-добра

Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков направи анализ на актуалното състояние на клуба. Ръководителят не скри задоволството си от факта, че "червените" са преборили трудностите и вече нямат задължения.

"За всички нас щеше да е най добре ЦСКА да е водач в класирането. Това би било малко чудо, предвид, че клубът бе в кома през миналата година. Много ми допада трезвата преценка на голяма част от привържениците, че ЦСКА върви по правилния път.

В момента по-високи очаквания биха били нереални предвид условията, в които се развиваме. Трудно можем да очакваме още отсега да сме първи. Има много за подобряване. И на мен, като на всеки фен, не ми се харесва играта, а още по-малко резултатите. Но преходът от трета в първа дивизия е труден. Освен това бяха извършени много промени както сред играчите, така и на треньорския пост. Целта, разбира се, е нашият клуб да се превърне в доминатор и това ще стане.

ЦСКА върви в прогресия, но хубавите неща отнемат време. Ситуацията в клуба е много по-добра спрямо предходната година. Тогава заедно с Костадин Петков (член на Червени сърца") ходихме при настоящия премиер в оставка, за да обсъждаме ситуацията. Водехме разговори и изобщо не се знаеше дали ще ни има. В крайна сметка сега сме на върха в българския футбол.

Дори спечелихме и купата, нещо, което малко хора са очаквали. Какво е актуалното състояние - на първо време ЦСКА е клуб без стотинка задължения. Ръководството на клуба ще постигне целта си да превърне ЦСКА отново в доминираща сила", заяви Марков.