Черчесов: Харесвам много играта на Лудогорец

В България винаги се чувствам добре

Селекционерът на националния отбор на Русия Станислав Черчесов беше специален гост на откриването на модерната база на Лудогорец. Ето част от интервюто, което специалистът даде специално за колегите от БНТ:

- Господин Черчесов, как се чувствате
- идвате отново в България? - В България винаги се чувствам добре. Бил съм тук много пъти, когато бях част от нашия национален отбор. Скоро бях и на 50-годишнината на Стоичков. Сега съм тук отново при мои приятели за откриването на тази прекрасна академия.

- Дойдохте, въпреки че в момента в Русия са дни на траур заради трагедията в метрото в Санкт Петербург. Това показва, че сте близък приятел на Лудогорец. Как приехте поканата?
- Получих поканата преди месец и с удоволствие приех, въпреки че се наложи малко да си променя програмата. А що се отнася до трагедията - разбира се, ситуацията е много тежка, но бях обещал, че ще дойда и ето, че сега съм тук.

- Какво мислите за Лудогорец?
- Наблюдавам Лудогорец от няколко години, тъй като винаги ми е харесвало как играе този отбор. Играли сме приятелски мачове, когато работих в Динамо. Ето сега и базата вече е готова. И както казах на треньора им - след три години трябва да спечелят Лига Европа.

- В последните сезони немалко български футболисти играят в Русия. Какви впечатления имате от тях?
- По стечение на обстоятелствата и съм играл, и съм работил с тях. Това са Благой Георгиев, Георги Пеев, Захари Сираков, както и моят приятел Петър Занев, когото аз лично поканих в Амкар. Имаме много хубави, топли отношения. Мога да кажа само, че е хубаво да има повече професионалисти като тях.