Кавани и Ди Мария се разправиха с Бордо

Гостуващият ПСЖ спечели с убедителното 4:1

ПСЖ ще играе на четвърти пореден финал за Купата на Лигата на Франция. Това стана факт, след като отбора на Унай Емери спечели гостуването си в Бордо с 4:1.
По две попадения отбелязаха Единсон Кавани и Анхел Ди Мария. В предишния мач на парижани, като гости на Нант в първенството, при победата с 2:0 отново Кавани вкара два гола. Така,той вече има 28 гола след 27 изиграни мача през сезона. А Ди Мария с двете си попадения във вратата на "жирондинците" за Купата на Лигата показа на своя треньор Емери,че няма намерение да изпусне титулярното място заето напоследък от Юлиян Дракслер. Германецът не участва в полуфинала с Бордо и Ди Мария се възползва по най-добрия начин да върне увереността си на титуляр.
ПСЖ все повече навлиза във форма. Срещу Бордо допусна едва първия си гол за настоящата 2017 година.
Със сигурност Унай Емери може да бъде малко по-спокоен. Играта на неговия отбор изглежда все по-силна. И това е добър знак преди осминафинала от Шампионската лига с Барселона в средата на февруари.
Със сигурност ПСЖ ще трябва да се потруди още повече,ако иска да си възвърне първото място във френската Лига 1. Ница в последно време не показва убедителни игри. Но лидерът Монако върви доста добре и няма никакво намерение да изпуска първото място.Формата на монегаските също показва,че тима на Жардим ще излезе на осминафинала в Шампионската лига срещу разколебания във Висшата лига Манчестър Сити в добро настроение.