От ЕНП нямат възражения за коалиция на ГЕРБ с патриотите

Лидерите на европейската десницата дадоха зелена светлина на бившия и бъдещ премиер Бойко Борисов

В ГЕРБ имало притеснения, че заради безпокойствието от надигащата се популистка и националистическа вълна в цяла Европа, европейските партньори на Борисов може да се противопоставят на съюза

ГЕРБ и Патриотите могат да направят правителство заедно. Лидерите на европейската десницата дадоха зелена светлина на бившия и бъдещ премиер Бойко Борисов. Това се случило по време на конгреса на Европейската народна партия в Малта.

От ЕНП нямат никакви възражения за коалиция с патриотите, съобщили източници от партията на Борисов, цитирани от "24 часа".

При формирането на кабинета "Борисов"-2 европейската десница имаше сериозни резерви към включването на Патриотичния фронт в управлението. Това бе една от причините хората на Карачанов и Валери Симеонов да не влязат в правителството с министри, а само да подкрепят мнозинството в парламента.

Сега в ГЕРБ имало притеснения, че заради безпокойствието от надигащата се популистка и националистическа вълна в цяла Европа, европейските партньори на Борисов може да се противопоставят на съюза.