В централата на ГЕРБ започнаха разговорите за нов кабинет (обновена)

Политика

31-03-2017, 11:50

Снимка:

boykoborissov.bg

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вебер към Борисов: Убеден съм, че ще продължите да защитавате интересите на България

Разговорите започнаха след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се върна от Малта снощи

Разговорите за нов кабинет започнаха. Лидерите на „Обединените патриоти” – Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров се събраха в централата на ГЕРБ, където вече са членовете на ръководството на ГЕРБ Лиляна Павлова, Владислав Горанов и Томислав Дончев.

Разговорите започнаха след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се върна от Малта снощи. Очаква се коалиция ГЕРБ – „Обединени патриоти“. Що се отнася до заемането на премиерския пост, от ГЕРБ са категорични, че това ще направи Борисов, въпреки последните изказвания на Валери Симеонов. ГЕРБ и патриотите разполагат общо с 122-ма депутати.

 

Ако сме консенсусни, готови да се разберем, всеки да направи своите компромиси, ще се съкрати срокът на преговорите за управление, обясни пред журналисти лидерът на "Атака" Волен Сидеров.
Той и другите двама лидери на "Обединените патриоти" Валери Симеонов и Красимир Каракачанов се срещнаха с ръководството на ГЕРБ в централата на партията.
На нея присъства и Бойко Борисов.
След разговорите те отказаха коментар какви точно теми са обсъдили с първата политическа сила и обявиха само, че са си разменили взаимни поздравления за резултатите от изборите.
Сидеров и Каракачанов уточниха, че не са говорили за министерства. По думите на лидера на "Атака" преговорите няма да са толкова тежки, ако страните положат усилия да ги облекчат.
Не трябва държавата да стои в междувластие, убеден е Волен Сидеров.
Всеки трябва да направи компромис, ако, по думите му, "решим да направим нещо".
И той, и Каракачанов не коментираха дали биха управлявали заедно с "Воля" на Веселин Марешки.

Без отговор остана за момента и дали се преговаря за двойна или тройна коалиция.
Разговорите предстоят, за програми не сме говорили, каза Красимир Каракачанов.
Преговорите продължават идната седмица.