Ще разискват потенциалът за развитие на културния туризъм в Североизточна България

На двудневен семинар

Майсторски клас на тема: „Културният туризъм в Североизточна България – потенциал за развитие на печелившия бизнес” ще се проведе на  5 и 6 април 2017 г. във ВСУ „Черноризец Храбър”. Форумът се организира от Факултета по „Международна икономика и администрация”. Медиатори на събитието ще бъдат проф. д-р Николай Овчаров – Национален археологически институт, БАН; Румен Драганов – Директор на Института за анализи и оценки в туризма; доц. д-р Галина Момчева – Ръководител на катедра „Информатика и икономика”.
Целта на културния семинар е събирането на едно място на специалисти от практиката и представители на  администрацията, които ще дискутират съвременните тенденции на развитие на културния туризъм, както и възможностите за дигитален маркетинг на туристическия бизнес.
Вече се формира един нов профил на туриста, който идва в България, не само да консумира слънце и плажове, а да опознае културата на нашата страна. Имаме много културни обекти, които привличат чужденците, коментира в ефира на радио „Добруджа” доц. д-р Георги Калагларски. 

Източник:МГ Добруджа