Община Асеновград с туристически Оскар за Културен туризъм

Престижните награди отличават значимите постижения на успешните компании в туристическия бизнес

Община Асеновград бе удостоена с отличието Лидер в категорията Културен туризъм на Балканите на състоялата се вчера, 1-ви декември, официална церемония по връчване на Балканските награди за туристическа индустрия 2016 г. в хотел Premier West Western в София.  Събитието се организира за втора поредна година от Агенция за публични комуникации - ВИП Комюникейшън, с медиен партньор списание Бизнес клуб. Престижните награди отличават значимите постижения на успешните компании в туристическия бизнес, както и на общините като представители на местната власт, които най-успешно подкрепят и развиват туризма и туристическите обекти в страната.
Призът за Културен туризъм се връчва за осъществения проект „Асенова крепост – свещената порта на Родопите”. Престижната статуетка получи лично зам. -кметът Димчо Темелков под бурните аплодисменти на представителите на Общинско предприятие „Туризъм” и общинска администрация в града, както и на всички присъстващи в залата.
Сред останалите финалисти бяха и община Пловдив с отличие Лидер в туризма на Балканите, община Приморско и Враца като най-големия град в северозападна България, както и хотелиери и туристически компании от България, Македония, Турция и Албания.