Борисов: Евроатлантическата ориентация на България е без алтернатива

Лидерът на ГЕРБ представи приоритетите на партията в сферата на инвестициите

Евроатлантическата ориентация на България е без алтернатива. До този момент страната ни солидарно е получила голяма финансова подкрепа от Европа благодарение на доверието, което изградихме сред нашите партньори. Това написа във Фейсбук лидерът на ГЕРБ и бивш премиер на България Бойко Борисов, презентирайки приоритетите на партията му в сферата на инвестициите.

"Средствата от ЕС представляват над две трети от публичните инвестиции на републиканско ниво, като с тях се финансират почти всички сектори: пътен, ЖП, воден, общинска инфраструктура, иновации, малки и средни предприятия, образование и наука, социална сфера, модернизация на администрациите и съдебна реформа", допълва Борисов.

"От стария програмен период (2007-2013) успяхме на усвоим 99% от предоставените ни средства. От две години работим в условията на нов програмен период (2014-2020) и разполагаме със 17,7 млрд. лева от оперативните програми, както и с 5,7 млрд. лева от Програмата за развитие на селските райони. Гарантираме, че ще продължим да работим активно за усвояване на европейски средства, както сме го правили досега", отбеляза Борисов.