Борисов: Всяко пипане на хора на ключови позиции е неразумно (видео)

Политика

23-02-2017, 11:22

Снимка:

facebook

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Т. Дончев: Трябва по най-добър начин да повишим цените на пазара

Щом така се объркват и не носят отговорност или Костинброд 2, или нещо друго ще правят

„Всяко пипане на хора на ключови позиции е неразумно.“ Това посочи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на Европейски форум “Предприемачество за растеж“.

„Трябва да имаме скучни, прогнозируеми сметки. Знаем какво ще правим, повече от това нищо не можем да ви обещаем. Искам да се вдигнат доходите и пенсиите, българинът да е с пълни джобове с пари. Но това е възможно, ако държавата е спокойна и харчим толкова, колкото изкарваме“, заяви още Борисов.

По отношение на образованието, лидерът на ГЕРБ посочи, че подготовката на кадри е важна, за да има квалифицирана работна ръка. „Това не се ли направи, ние сме малки като държава. Живата сила, живата работна ръка е изключително важна“.

Борисов зави , че ГЕРБ категорично подкрепя плоския данък. "Той работи добре, ако се премахне ще се увеличи сивият сектор, борбата с контрабандата. Това което направихме генерира ресурс в бюджета и прави конкуретнтно способни компаниите.

По думите му не само в София, но и в останалите градове се правят инвестиции. "Не само в София, но и в Пловдив в индустриалната зона има инвестиции за над 1 млрд. лева. Мостове и виадукти може да се правят от големи компании, а това което се реализира само ще допринесе за развитието на бизнеса. Вчера отидох до Сливен и не усетих пътя. Към Благоевград се строи усилено лотът Струма и Кресна. Става като градска среда, като минах покрай Пловдив видях, че навсякъде е населено. Това, което направихме, вече работи. Новите пътища и метрото, в което пътуват хората, имат значение и за бизнеса."

Относно постигнатото в столицата, председателят на ГЕРБ коментира: "Защо са правели само комплекси през годините другите, без никаква инфраструктура, ами тези естакади на Лъвов мост, семинарията телевизонната кула, "Черни връх"? Нека направим анкета дали е важно за бизнеса. И заводът за битовите отпадъци, важен ли е за екологията? Помните ли, когато мечтаехме за когенерация в тецовете, а сега е факт. И сега трябва да се оправдаваме за това, което сме направили и искат от нас да спорим за неща, които са безспорни. Не бива да пропускаме пречиствателните станции в София - какъв беше язовир Искър, река Искър, Кремиковци, какво беше за София, понеже отчитаме че чистотата на въздуха не е добра, а това е защото години наред е било безобразно, всичко това е отложено в почвата и водата. Как няма да сме първи по онкозаболявания! И сега ми отчитат на 49-ия конгрес какво е направено, а ГЕРБ е на 10 години, ако бяхме на 110 и ние щяхме да имаме една неподдържана чиния на Бузлуджа."

Бойко Борисов коментира освобождаването от длъжност на главния секретар на МВР Георги Костов. "Кой предложи смяна? Кой? Интересува ме кой модел. Герджиков каза, какво общо имам аз, но се оказа, че му се е обаждал да го сменя. Явно ще правят Костинброд 2", изрази опасенията си лидерът на ГЕРБ и продължи : "Пак са се объркали. Ние сме си на поста и ако имате нужда от нас сме на ваше разположение, ако прецените друго, волята си е пак ваша."



Дискусия на тема „Предприемачество за растеж“.

Публикувахте от Бойко Борисов в 22 февруари 2017 г.