КЕВР изпрати писма до ръководствата на "ЧЕЗ"

Животът

07-02-2017, 15:07

Снимка:

btv.bg /кадър

Автор:

Ева Минчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ще има прекъсване на водоснабдяването в някои части на столицата

Иска разясненя за спирането на тока и топлата вода в София

Във връзка със сигнали през последните дни за прекъсване на електрозахранването и на топлоснабдяването в райони на гр. София, КЕВР изпрати писма до ръководствата на "ЧЕЗ Разпределение България" и "Топлофикация-София" с искане в 3-дневен срок да бъде предоставена обобщена информация за причините за прекъсванията, броя на засегнатите абонати и предприеманите мерки за възстановяване съответно - на електрозахранването, и на топлоснабдяването, информират от БНТ.

Дружествата са лицензианти и целта на исканата информация е да се установи изпълнението на издадените им от КЕВР лицензии по отношение на качеството на предоставяните услуги.
След получаване на докладите от "ЧЕЗ Разпределение България" и "Топлофикация-София" относно точните причини за прекъсванията, КЕВР ще прецени по-нататъшните си действия.
Във връзка с получени запитвания от граждани и медии, Комисията информира клиентите, че в Общите условия на дружествата ясно е разписана тяхната отговорност в случаите на нерегламентирано прекъсване на електрозахранването и на топлоснабдяването.
Съгласно чл. 39, ал. 1 от одобрените от КЕВР Общи условия на „Топлофикация-София“ за продажба на топлинна енергия за битови нужди на клиенти в гр. София: