"Добруджа 07" приема "Нефтохимик 2010" в 17-я кръг на Суперлигата

Гостите от Бургас се намират в серия от четири поредни победи

Цели пет мача предлага днешната програма от междинния 17-и кръг на волейболната Суперлига. Определено най-интересно ще бъде в Добрич, където шампионът „Добруджа 07“ приема носителя на Купа България „Нефтохимик 2010“ (Бургас), съобщи БФ Волейбол.

Гостите от Бургас се намират в серия от четири поредни победи. За последно тимът загуби при гостуването си на „Левски“ (София) на 20-и януари с 1:3 гейма. След тази среща волейболистите на Петър Дочев надиграха последователно „Марек Юнион-Ивкони“ (Дупница), „Пирин“ (Разлог), ЦСКА (София) и „Арда“ (Кърджали).

Така бургазлии се изкачиха на 6-о място с 10 успеха, 6 поражения и 31 точки. Три места по-напред в класирането е „Добруджа 07“. „Зелените“ също показаха, че се намират в отлична форма и постигнаха  четири поредни победи. В последния кръг волейболистите на Мирослав Живков спечелиха визитата си на неудобния „Тетевен Волей“ с 3:1.

В двубоя между двата тима от есенния дял, шампионите от Добрич надиграха „Нефтохимик 2010“ с 3:0 в собствената им зала „Младост“ в Бургас. Ще дублира ли „Добруджа 07“ успеха си или играчите на Петър Дочев ще вземат реванш, предстои да разберем днес от 19:00 ч. Двубоят ще бъде излъчен на живо по Диема Спорт.

Един час по-рано стартират и останалите четири срещи от днешния кръг.