Добруджа 07 показа шампионски характер

Остана на точка от победата

Националният волейболен първенец при мъжете Добруджа 07 показа истински шампионски характер, но в изключително драматичен мач отстъпи с 3-2 гейма на Левски, съобщава centersport.org.

"Сините" започнаха ударно първите две части, спечелвайки ги с 25-11 и 25-21. Едва тогава настъпи часът на добричлии, които оставиха съперника си на 21 и 23 точки в следващите два гейма. Изходът на срещата от голямото дерби в Добрич, което се игра пред препълнена зала, се реши в тайбрек. В него домакините първи имаха мач бол, за да затворят срещата и да реализират пълен обрат. Столичани направиха драмата още по-голяма като изравниха и излязоха като победители от двубоя след 19-17 в петия гейм.
След срещите от 11-ия кръг Добруджа 07 ще зимува на трето място с 8 победи и 3 загуби, а Левски е пети с 6 победи и 5 загуби. Есенен първенец с 31 точки е тимът на Монтана, воден от добричлията Даниел Пеев, с 10 победи и 1 загуби. Двубоите от родното ни първенство се подновяват на 16 януари, а до края на календарната година добричлии имат мач-реванш от турнира за Купата на ЦЕВ на 22 декември във Варна.