Лазов и Аршинкова на 1/4-финали в турнири на ITF

Спорт

26-01-2017, 14:33

Снимка:

БФТенис

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лазов и Евтимова с победи в Турция

Александър Лазов на 1/4-финал в Турция

Лазов победи Хуркаш

Александър Лазов се класира за четвъртфиналите на турнира в Анталия (Турция) с награден фонд 15,000 долара. Националът ни за Купа "Дейвис" победи в три сета осмия в схемата Хуберт Хуркаш с 6:2, 5:7, 6:2. В миналия кръг полякът отстрани другия ни представител Александър Донски. В спор за място в топ 4 на надпреварата Лазов, който миналата седмица спечели предходния турнир в Анталия, ще се изправи срещу представителя на домакините Алтуг Челикбилек.

На турнира по двойки за жени в Анталия пък Юлия Стаматова и Мария Фернанда Ерасо Гонсалес (Колумбия), трети в схемата, приключиха участието си на четвъртфиналите. Те отстъпиха с 6:7(3), 0:6 над Нозоми Фуджиока (Япония) и Пей-Чи Лий (Тайпе). В петък на Стаматова ѝ предстои 1/4-финал на сингъл срещу Альона Фомина от Украйна. Другата ни представителка Диа Евтимова пък ще се изправи в тази фаза срещу втората в схемата Деяна Раданович (Сърбия).

Петя Аршинкова ще играе на четвъртфиналите на турнира в Кайро (Египет) с награден фонд 15,000 долара. Тя победи Карин Кенел (Швейцария) с 6:3, 3:6, 6:1. Следващата ѝ съперничка е белгийката Хелен Шолсен, която е седма в схемата, съообщи  БФ Тенис.