Лазов и Евтимова с победи в Турция

Александър Лазов ще играе срещу Хуберт Хуркаш от Полша

Александър Лазов се класира за втория кръг на турнира в Анталия (Турция) с награден фонд 15,000 долара, след като победи Мухамет Хайлаз от Турция с 6:2, 6:4. В спор за място на четвъртфиналите националът ни за Купа "Дейвис" ще се изправи срещу осмия в схемата Хуберт Хуркаш (Полша). През миналата седмица Лазов спечели първата си титла за сезона - отново в Турция.
 
Във втория кръг Хуркаш отстрани другия ни представител Александър Донски. Полякът спечели първия сет в тайбрек след час и 12 минути игра, във втория Хурхас сервираше за мача при 5:2, но Донски спечели подаването му и намали пасива си, но не можа да обърне мача и загуби с 6:7(7), 4:6.
 
Отново в Анталия, но при дамите Диа Евтимова и Ясмина Тинич (Босна и Херцеговина) се класираха за четвъртфиналите на двойки на състезанието с награден фонд 15,000 долара. В среща от първия кръг топ поставените победиха Каролине Курц (Австрия) и Нацуми Чимура (Япония) с 6:1, 6:1 за 45 минути игра. Следващите им съпернички са рускините Анастасия Крусталева и Насти Суркова.
 
Петя Аршинкова и Бояна Маринкович (Сърбия) пък отстъпиха на Фатма Ал Набхани (Оман) и Сандра Самир (Египет) с 4:6, 6:7(6) в среща от първия кръг на тенис турнира в Кайро (Египет) с награден фонд 15,000 долара. Аршинкова все още не е стартирала участието си на сингъл, където в първи кръг ще срещне участващата с "уайлд кард" германка Каролина Ковал.